Selfieportretprijs 2023

De Selfieportretprijs wordt georganiseerd door de Nederlandse Portretprijs, een landelijke stichting die portretkunst stimuleert. Dit jaar organiseert de stichting de vierde editie van deze landelijke wedstrijd en tentoonstelling. Dit wordt gehouden in Slot Zeist. Om jongeren daarbij te betrekken is de Selfieportretprijs in het leven geroepen. We organiseren dit inmiddels voor de derde keer!

Hoe kan ik meedoen?

Alle jongeren in Nederland mogen meedoen, zolang ze tussen de 12 en 18 jaar zijn.
Doe mee via het aanmeldformulier óf post je werk vóór 1 juni 2023 op Instagram of Facebook met de hashtag
#selfieportretprijs2023 Dit kan nog tot 1 juni.

Wat wordt van jou verwacht?

Een origineel en goed gemaakt selfieportret, in alle denkbare technieken (getekend, geschilderd, van klei, etc) – behalve alleen een selfie gemaakt met je smartphone! Een kunstig gefotoshopte selfie kan wel. Zolang als jij goed herkenbaar bent, ook als je je hebt verkleed of je je hebt geschminkt. Het portret moet tentoongesteld kunnen worden, dwz je moet het goed kunnen ophangen (2D) of op een sokkel kunnen zetten (3D).

Mijn rol bij deze wedstrijd is het maken van de website, alle design en alle ander ICT activiteiten. Geheel op vrijwilligersbasis. Ook werk ik als vrijwilliger voor de Nederlandse Portretprijs.