Ontdekkingsreiziger

Even voorstellen! Ik ben Joost uit het bouwjaar 1965. Getrouwd met de mooiste vrouw ter wereld, Nanneke en we hebben 4 kinderen en een kleinzoon. Begin 2023 zijn wij weer naar Nederland verhuisd om daar weer een nieuwe draad op te pikken. We hebben allebei weer erg leuk werk gevonden. Ik ben Onderzoeker Digitale Toegankelijkheid bij de Stichting Accessibility (onderdeel van Bartimeus) en Nanneke is Teamleider bij een grote non-profit organisatie in Nederland.

We hebben de afgelopen 15 jaar op het Canarische eiland La Palma gewoond en hebben daar een duikschool uit de grond gestampt. Vijftien jaar keihard gewerkt en een prachtig leven gehad op La Palma. En na 15 jaar werd het ook weer tijd voor iets anders. Het wonen en werken op La Palma, met ongeveer de helft van het oppervlak van de provincie Utrecht, is prachtig, maar voor ons werd het eiland letterlijk en figuurlijk te klein. We misten de cultuur en natuur van Nederland en wilden weer graag dichter bij onze familie zijn.

Wandelen is een passie en de passie voor fotografie blaas ik hier weer nieuw leven in. Al heel lang geleden begonnen met een Cosina spiegelreflexcamera. Met een eigen doka flink in de weer geweest met fotopapier en chemicaliën. Heerlijk experimenteren. Door allerlei omstandigheden is dat vuurtje een tijdje gedoofd geweest. Vlak voor ons vertrek nog een Olympus e300 aangeschaft maar door de drukke werkzaamheden in de duikschool heb ik er nooit echt werk van kunnen maken. Die camera verdween al snel onder het stof, helaas.

En nu?  Nu is de tijd daar om met iets meer vrije tijd en motivatie aan de slag te gaan met de Canon EOS 90d. Vooral veel wandelen en oefenen. Wandelingen uitzoeken, 1000 tutorials bekijken op youtube en hetzelfde aantal blogs en websites doorspitten met de beste tips, trucs, aanwijzingen en ideeën. Met als doel mooie foto´s en wandelingen maken. En als ultiem doel een mooie foto te maken die bij iemand in de huiskamer gaat hangen.

Dus, aan de slag!